تماس با ما
سلامت مدیا
Advertisement Banner
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • بیماریها
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • زیبایی
  • مادر و کودک
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • مطالب شاخص
  • بیماریها
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • زیبایی
  • مادر و کودک
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • مطالب شاخص
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
رسانه جامع تخصصی سلامت
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه سلامت

آنتی بادی چیست ؟ انواع + عملکرد آن

گروه نویسندگان سلامت مدیا توسط گروه نویسندگان سلامت مدیا
24 اردیبهشت 1403
در سلامت
0
آنتی بادی چیست

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که آنتی بادی چیست؟ آنتی بادی یک پروتئین دفاعی است که توسط سیستم ایمنی در پاسخ به یک آنتی ژن یا یک ذره خارجی تولید می‌شود. آنتی بادی‌ها به نام ایمونوگلوبین نیز شناخته می‌شوند. آنتی بادی‌ها آنتی ژن‌ها را شناسایی کرده و به آنها متصل می‌شوند تا ذرات خارجی را از بدن حذف کنند. در این مقاله با ساختار، عملکرد و انواع آنتی بادی‌ها آشنا می‌شویم.این مقاله به مطالعه آنتی بادی چیست ؟ انواع + عملکرد آن می‌پردازد که اطلاعات مفیدی را برای درک عمیق‌تر از این جنبه مهم از سلامتی انسان ارائه می‌دهد.

آنچه در این مقاله می خوانید...

Toggle
  • آنتی بادی (antibody)
    • نحوه عملکرد antibody
      • 1. خنثی‌سازی
      • 2. آگلوتیناسیون
      • 3. رسوب
      • 4. فعال‌سازی کمپلمان
      • 5. جلوگیری از خودایمنی
    • ساختار آنتی بادی
  • انواع آنتی بادی ها
    • ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgG
    • ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgM
    • ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgA
    • ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgE
    • ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgD
      • نتیجه گیری

آنتی بادی (antibody)

آنتی‌بادی (Ab) یک پروتئین بسیار بزرگ به شکل Y است که سیستم ایمنی انسان از آن برای شناسایی و از بین بردن مواد خارجی از جمله باکتری‌ها و ویروس‌های مضر استفاده می‌کند. آنتی‌بادی‌ها برای شناسایی آنتی‌ژن‌ها یا مولکول‌های متمایز عفونت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این دو ساختار دقیقاً می‌توانند به یکدیگر متصل شوند؛ زیرا هر نوکه‌ی شکل Y آنتی‌بادی دارای یک پاراتوپ (مانند یک قفل) است که برای اپیتوپ خاص (مانند یک کلید) روی یک آنتی‌ژن خاص متصل میشود. یک میکروب یا یک سلول آلوده می‌تواند مستقیماً توسط یک آنتی‌بادی با استفاده از این فرآیند اتصال خنثی شود، یا استفاده‌ای از آن به عنوان علامت برای حمله توسط سایر اجزای سیستم ایمنی داشته باشد. به عنوان مثال، می‌تواند با مهار بخشی از یک ویروس که برای تهاجم آن ضروری است، علامت‌گذاری شود. برای اندازه‌گیری آنتی بادی‌ها می‌توان با استفاده از کیت اندوتوکسین این کار را انجام داد.

نحوه عملکرد antibody

انواع آنتی بادی

 


مطالب مرتبط: علائم سرطان سینه که هر زن بالای 50 سال باید بداند


 

آنتی‌بادی‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم ایمنی بدن، نقش بسیار مهمی در مبارزه با عوامل بیماری‌زا دارند. در زیر به برخی از عملکردهای اساسی آنتی‌بادی‌ها می‌پردازیم:

1. خنثی‌سازی

آنتی‌بادی‌ها با مسدود کردن بخش‌هایی از سطح سلول‌های باکتریایی یا ویروسی، مانع از حمله آن‌ها به سلول‌ها می‌شوند.

2. آگلوتیناسیون

در این فرآیند، آنتی بادی‌ها سلول‌های خارجی را به هم می‌چسبانند و توده‌هایی را تشکیل می‌دهند که برای سلول‌های فاگوسیتوز جذاب هستند. همچنین، آنتی‌بادی‌ها می‌توانند آنتی‌ژن‌های محلول در سرم را به هم می‌چسبانند و از محلول تشکیل توده‌هایی کنند که اهداف جذابی برای فاگوسیتوز هستند.

3. رسوب

آنتی‌بادی‌ها می‌توانند آنتی‌ژن‌های موجود در محلول سرم را به هم بچسبانند و باعث تشکیل رسوباتی شوند که هدف اصلی برای سلول‌های فاگوسیتی هستند.

4. فعال‌سازی کمپلمان

آنتی‌بادی‌هایی که به یک سلول خارجی می‌چسبند، باعث فعال‌سازی سیستم کمپلمان می‌شوند که منجر به حمله غشایی به سلول خارجی می‌شود.

5. جلوگیری از خودایمنی

آنتی‌بادی می‌توانند به سلول‌های ایمنی دستور دهند تا سلول‌های T را با قطعات آنتی‌بادی فعال کنند یا سلول‌های دیگر را برای جلوگیری از واکنش خود ایمنی سرکوب کنند.

این عملکردها نشان دهنده اهمیت بی‌بدیل آنتی‌بادی‌ها در مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف است. شرکت آرین پژوه می‌تواند تمامی نیازهای شما را برای خرید لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی مثل کیت آزمایشگاهی برآورده کند

ساختار آنتی بادی

یک آنتی بادی، به عنوان ایمونوگلوبولین نیز شناخته می‌شود و ساختاری به شکل Y دارد که از چهار پلی‌پپتید – دو زنجیره سنگین و دو زنجیره سبک – تشکیل شده است. این ساختار به مولکول‌های آنتی بادی اجازه می‌دهد تا عملکردهای دوگانه خود را انجام دهند: اتصال به آنتی ژن و واسطه‌ی فعالیت بیولوژیکی.

هر عملکرد توسط قسمت‌های مختلف آنتی بادی انجام می‌شود: قطعه اتصال به آنتی ژن یا به اختصار قطعه Fab و منطقه متبلور قطعه یا ناحیه Fc.

قطعه Fab ناحیه‌ای روی آنتی بادی است که به آنتی ژن‌ها متصل می‌شود. این قطعه از یک دامنه ثابت و یک دامنه متغیر از هر یک از زنجیره‌های سنگین و سبک تشکیل شده است. این دامنه‌ها پاراتوپ – محل اتصال آنتی ژن – را در انتهای آمینه‌مونومر شکل می‌دهند.

ناحیه Fc ناحیه دم یک آنتی بادی است که با گیرنده‌های سطح سلولی به نام گیرنده‌های Fc و برخی از پروتئین‌های سیستم کمپلمان تعامل دارد. این خاصیت به آنتی بادی‌ها اجازه می‌دهد تا سیستم ایمنی را فعال کنند. مناطق Fc ایمونوگلوبولین Gs دارای یک سایت N-گلیکوزیلاسیون بسیار حفاظت شده هستند.

در نهایت، ساختار متنوع این آنتی بادی‌ها نشان از پیچیدگی و تنوع زیستی بی‌نظیر در این سازوکار‌های حیاتی دارد. در صورتی که برای آزمایش‌های خود به انواع مختلف کیت‌های مانند کیت اندوسیف احتیاج دارید، می‌توانید با خرید از مجموعه آرین پژوه نیازهای خود را برطرف کنید.

انواع آنتی بادی ها

عملکرد آنتی بادی


مطالب مرتبط: تاثیر داروی چربی خون بر کاهش گسترش سرطان


در دنیای ایمنی‌شناسی، پنج کلاس مختلف ایمونوگلوبولین یا آنتی‌بادی وجود دارد که به عنوان IgG، IgM، IgA، IgE و IgD شناخته می‌شوند. این پنج نوع آنتی‌بادی با توجه به نوع زنجیره سنگینی که در تشکیل آن‌ها نقش دارد، از یکدیگر متمایز می‌ شوند.

ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgG

آنتی‌بادی IgG، به عنوان پروتئین‌های کروی بزرگ با وزن مولکولی حدود 150 کیلو دالتون می‌باشند. این آنتی‌بادی‌ها از چهار زنجیره پپتیدی ساخته شده‌اند، که شامل دو زنجیره سنگین گاما (γ) و دو زنجیره سبک می‌باشند. IgG توانایی محافظت طولانی مدت را دارد و به مدت ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از تعرض به آنتی‌ژن مورد نظر فعال باقی می‌ماند. این نوع آنتی‌بادی بدن را در مقابل باکتری‌ها، ویروس‌ها و سموم باکتریایی محافظت می‌کند و مؤلفه‌های پروتئینی مکمل را تحریک کرده و آنتی‌ژن‌ها را برای افزایش اثربخشی فاگوسیتوز متصل می‌کند.

ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgM

آنتی‌بادی IgM از پنج یا شش واحد ساخته شده‌اند و نقش مهمی در آنتی‌ژن‌های گروه خونی ABO و فاگوسیتوز دارند.

ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgA

آنتی‌بادی IgA با اتصال آنتی‌ژن به میکروب‌ها، نقش مهمی را در جمع‌آوری و نگهداری آنتی‌ژن‌ها در ترشحات دفاعی ایفا می‌کند، همچنین اولین دفاع برای سطوح مخاطی مانند روده، بینی و ریه‌ها است.

ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgE

آنتی‌بادی IgE توسط سلول‌های پلاسما تولید می‌شود و به ماست سل‌ها و بازوفیل‌ها متصل می‌شود. این نوع آنتی‌بادی به عنوان یکی از شاخص‌های ایمنی در پستانداران شناخته می‌شود.

ساختار و عملکرد آنتی‌بادی IgD

آنتی‌بادی IgD در غشای پلاسمایی لنفوسیت‌های B نابالغ بیان می‌شود و در القای تولید آنتی‌بادی نقش دارد.

می‌توان گفت که هر یک از این پنج نوع آنتی‌بادی نقش مهمی در جنگ با عوامل بیماری‌زا و تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. بررسی سیتوژنتیک افراد می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از پاسخ آنتی‌بادی‌ها و واکنش بدن به مواد خارجی پیدا کنیم.

نتیجه گیری

آنتی‌بادی‌ها (Antibodies) پروتئین‌ها هستند که توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند و وظیفهٔ مبارزه با میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها را بر عهده دارند. انواع آنتی‌بادی‌ها شامل IgM، IgG، IgA، IgD و IgE می‌شوند که هر یک وظایف خاص خود را دارند. IgM اولین آنتی‌بادی‌هایی هستند که پس از ورود میکروارگانیسم به بدن تولید می‌شوند، در حالی که IgG مسئولیت حفاظت بدن در برابر عفونت‌های مجدد را بر عهده دارد. IgA در مخاط و سیالات بدن و IgE در حالت‌های حساسیتی نقش دارند. IgD نقش مشخصی در تقویت واکنش‌های ایمنی ندارند ولی ممکن است در انتقال سیگنال‌های واکنش ایمنی نقش داشته باشند.

با توجه به نقش مهم و ویژه‌ای که آنتی‌بادی‌ها در سلامتی بدن دارند، بررسی و شناخت دقیق‌تر آن‌ها و نحوه عملکرد واکنش‌های ایمنی، در توسعه‌ی داروها، مواد شیمیایی آزمایشگاهی و واکسن‌های موثرتر نقش بسزایی دارد.
شرکت آرین پژوه یکی از شرکت‌های پیشرو در فروش و توزیع لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی در ایران است. این شرکت به عنوان یکی از ارائه‌دهندگان برتر در زمینه تأمین و فروش تجهیزات و دستگاه آزمایشگاهی و همچنین ارائه خدمات مشاوره‌ای مرتبط با این زمینه شناخته می‌شود. شما می‌توانید تجهیزات مورد نظر خود را با اطمینان کامل از این مجموعه خریداری کنید.

Advertisement Banner
پست قبلی

زخم پای دیابتی

پست بعدی

آیا بیماری پسوریازیس خطرناک است؟

گروه نویسندگان سلامت مدیا

گروه نویسندگان سلامت مدیا

گروه نویسندگان سلامت مدیا مجموعه ای از نویسندگان محتوای تخصصی در حوزه سلامت و پزشکی هستند و تمامی نوشته های این گروه توسط سرپرست نویسندگان سایت دکتر جواد خسروی بازبینی شده و پس از تایید محتوا توسط ایشان در سایت منتشر می گردند. از آنجایی که سلامت خوانندگان در اولویت مدیران سایت سلامت مدیا می باشد، این گروه نویسندگان پس از بررسی های متعدد و با وسواسی مثال زدنی انتخاب شده اند.

پست بعدی
پسوریازیس

آیا بیماری پسوریازیس خطرناک است؟

مشاوره آنلاین دکتر زنان و زایمان

همه چیز درباره مشاوره آنلاین دکتر زنان و زایمان دکترتو

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد سلامت مدیا

کفش طبی کودکان دکترارتو

ساخت بهترین کفش طبی ارتوپدی کودکان و بزرگسالان در تهران

7 ماه قبل
فیزیوتراپی در منزل با بیمه تکمیلی

هزینه فیزیوتراپی در منزل با بیمه تکمیلی

1 سال قبل
دکتر پدرام طالبیان دکتر پدرام طالبیان دکتر پدرام طالبیان

خواندنی ها

بهترین برندهای  ایمپلنت دندان در جهان

12 تا از بهترین برندهای ایمپلنت دندان در جهان 🦷【سال1404】✅

9 تیر 1404
پوسیدگی دندان زیر لمینت

 پوسیدگی دندان زیر لمینت؛ خطری پنهان با نشانه‌های خاموش

4 تیر 1404
بهترین کرم پودر از نظر متخصصین پزشکی

بهترین کرم پودرها از نظر متخصصین پزشکی {20 مدل + متناسب با هر پوست}

25 خرداد 1404
خرید لوازم آرایش بدون عذاب وجدان قیمتی

خرید لوازم آرایش بدون عذاب وجدان قیمتی

20 خرداد 1404

لینکهای مفید

  • کاشت ابرو

    بهترین دندانپزشک تهران

    آیا علت و عوارض بیماری درمان دارد؟

    غذای پرسنلی و شرکتی در ایوانکی

    آمبولانس خصوصی شهریار

    کاشت ابرو در اصفهان

    خرید ضد آفتاب

    آمبولانس خصوصی

    تالار گفتگوی تخصصی دیابت

    ترمیم موهای دکلره شده

    خرید تجهیزات فیزیوتراپی و توانبخشی

    تولیدی لباس ورزشی بدنسازی

    دکتر لاغری در اصفهان

    تفیزیوتراپی در منزل

    کرایوتراپی زگیل در اصفهان

    لاغری در اصفهان

سلامت مدیا

سلامت مدیا تخصصی ترین سایت حوزه سلامت و بر پایه آخرین یافته ها و تحقیقات علمی در دنیا بنا شده است و افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سلامت عمومی جامعه را سنگ بنای وجود خود نهاده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

بهترین برندهای  ایمپلنت دندان در جهان

12 تا از بهترین برندهای ایمپلنت دندان در جهان 🦷【سال1404】✅

9 تیر 1404
پوسیدگی دندان زیر لمینت

 پوسیدگی دندان زیر لمینت؛ خطری پنهان با نشانه‌های خاموش

4 تیر 1404

دسته بندی مطالب

  • اخبار سلامت
  • بیماریها
  • تغذیه
  • تناسب اندام
  • زیبایی
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • مادر و کودک
  • مطالب شاخص

© 2022 SalamatMedia - تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه سلامت مدیا می باشد SalamatMedia.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • سلامت
  • بیماریها
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • تماس با ما

© 2022 SalamatMedia - تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه سلامت مدیا می باشد SalamatMedia.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن