واریس یکی از بیماری های شایع است که در مردان و زنان اتفاق می افتد. علت اصلی بروز این بیماری، اختلال در جریان گردش خون است که با علائمی چون رگ های متورم و برجسته، درد و سوزش موضعی همراه است.
واریس را نمی توان بیماری خطرناکی برای ادامه حیات تلقی کرد ولی درصورتی که درمان مناسب را انجام ندهید، می توانید عوارض طرناکی را برایتان ایجاد کند. روش های درمانی موثری امروزه برای بهبود واریس در زنان و مردان وجود دارد مانند: لیرز یا اسکلروتراپی واریس. البته مهم ترین گام برای درمان این بیماری مراجعه به پزشک متخصص حاذق در این زمینه است. در ادامه مطالب بهترین دکتر واریس در شیراز را معرفی خواهیم کرد. همچنین در ادامه ی صحبت ها قصد داریم درمورد ایجاد واریس در زنان و مردان، تفاوت و چالش های درمانی آن ها با شما صحبت کنیم. پس ما را تا پایان همراهی فرمایید.
واریس در زنان
واریس در زنان به شکل های مختلفی بروز می کند، مثل: واریس ریز مویرگی، عروق برجسته شده ریز و رگ های واریسی طنابی شکل. بطور کلی حدودا زنان دوبرابر مردان به واریس مبتلا می شوند که علل های گوناگونی دارد. واریس فقط در ناحیه پا اتفاق نمی افتد، بلکه واریس لگنی، واریس واژن، بیماری بواسیر (هموروئید) نیز جز مشکلات رایج میان زنان محسوب می شود.
علت اصلی بروز واریس در زنان چیست؟
موارد زیر جر اصلی ترین دلایل بروز واریس در زنان می باشد:
1.بارداری
بروز واریس در دوران حاملگی یکی ار اتفاقات رایج است که برای خانم ها رخ می دهد. در طول دوره بارداری بدلیل تغییرات هورمونی گسترده، بالا رفتن وزن، یبوست و بزرگ شدن شکم واریس یا رگ های عنکبوتی می تواند ایجاد شود. این رگ های عنکبوتی و واریسی پس از گذشت 3 الی 6 ماه پس از زایمان بهبود می یابند و جای نگرانی نیست. ولی بارداری های متعدد می تواند وریدها را ضعیف تر کند و امکان ایجاد واریس لگنی، واریس تناسلی و پا افزایش یابد.
2.هورمون
هورمون ها یکی از مهم ترین عوامل بروز بیماری های جنسیتی مختلف است مانند: رگ های واریسی. بالا رفتن مقدار پروژسترون در زنان می تواند منجر به ایجاد رگ های واریسی گردد. البته هورمون پروژسترون در بدن زنان و مردان وجود دارد ولی در بدن زنان میزان آن بالاتر است. این هورمون می تواند دیواره رگ های را تضعیف کند که درنهایت منجر به واریس و رگ های عنکبوتی می گردد. از دیگر اختلالات هورمونی که سبب بروز واریس می شود، کم کاری غده تیروئید و تنبلی تخمدان است. مصرف قرص های ضدبارداری یکی از دیگر از کارهایی است که موجب تغییر هورمون و درنهایت ایجاد رگ های عنکبوتی می گردد.
در برخی از داروهای مصرفی نیز استروژن وجود دارد که ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی یا لختگی خون را افزایش می دهد.
3.یائسگی
افزاش سن خود بطورخودکار می تواند دیواره وریدها را شل کند و باعث واریس شود. در نزان علاوه بر بالا رفتن سن، همزمان یائسگی و تغییرات هورمونی رخ می دهد که احتمال ایجاد رگ های واریسی را بیش از پیش می کند. اقدامات درمانی مانند جایگیزینی هورمون برای بهبود علائم واریسی مثل گر گرفتگی و پیشگیری از پوکی استخوان می تواند زمینه ایجاد واریس را فراهم نماید.
4.نشستن یا ایستادن طولانی مدت
سبک زندگی بی تحرک یا کم تحرک در زنان بیشتر دیده می شود تا مردان. همین موضوع سبب شده تا زنان بیشتر از مردان به واریس مبتلا شوند. نشستن یا ایستادن های طولانی مدت زمان آَشپزی کردن، شستن ظروف و سایر کارها در محیط آشپزخانه می تواند انجام تحرک کافی در روز را کاهش دهد و عامل موثری برای ایجاد واریس باشد. به همین سبب به زنان توصیه می شود حتما در روز چندیدین بار پاهای خود را بالا تر از بدن نگه دارند تا خون برگشت داشته باشد. پوشیدن جوراب های واریس برای زمان هایی که طولانی مدت می ایستید و فعالیتی ندارید بسیار خوب است.
بطورمعمول زنان نسبت به مردان اشتیاق کمتری برای انجام فعالیت های ورزشی هوازی دارند. این سبک ورزش می تواند به تقویت عضلات و پمپ عضلانی کمک کند و از ایجاد و گسترش واریس ممانعت بعمل آورد.
5.پوشیدن لباس های نامناسب
استفاده از لباس و کفش های غیراستاندارد ی تواند بروزواریس را افزایش دهد. لباس هایی چون گن های سفت و تنگ، شلوارهای چسبان بویژه در نواحی ران و باسن که فشار به پا وارد می کنند یا لباس های تنگ در ناحیه مچ پا موجب می شود تا فشار زیادی به وریدها وارد گردد و در نهایت رگ های واریسی ایجاد شوند. کفش های پاشنه بلند یکی دیگر از مواردی است که بخاطر کاهش اثر عضلانی روی بازگشت وریدها، زمینه ساز شرایط بروز واریس پا است. استفاده از کفش های پاشنه بلند بطور روزانه و مکرر می تواند مشکلات متعدد دیگری را فراهم کند.
جلوگیری از واریس در زنان چگونه است؟
علاوه بر اقداماتی که می تواند احتمال بروز واریس را افزایش دهد، اقدامات ساده دیگری نیز وجود دارد که از پیشرفت واریس جلوگیری می کند و نشانه های واریس را کاهش می دهد، مانند:
- استفاده از جوراب های مخصوص واریس در زمان هایی که میزان فعالیت کاهش می باید مانند آشپزی کردن.
- کاهش وزن و انجام پیاده روی روزانه جهت کنترل وزن.
- بالا نگه داشتن پاها بالاتر از سطح بدن به منظور کاهش علائم واریسی.
- انجام نرمش های استاندارد برای بهبود و تقویت عضلات پا.
- عدم مصرف بدون نسخه قرص های هورمونی.
بیاد داشته باشید که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. روش های درمانی موثری برای بهبود واریس مانند لیزر واریس در شیراز و اسکلروتراپی واریس در شیراز وجود دارد ولی بهتر است که بفکر پیشگیری باشید تا درمان.
در این قسمت از مطالب سعی کردیم تا علل اصلی بروز و روش های درمانی واریس در زنان را بیان کنیم. در ادامه صحبت های می خواهیم به واریس در مردان بپردازیم.
واریس در مردان
بسیاری از افراد گمان می کنند واریس فقط برای زنان است و مردان به این مشکل دچار نمی شوند. در حالی که این تصور کاملا غلط است و مردان زیادی وجود دارند که درگیر این مشکل هستند. طبق صحبت های پیشین گفتیم که احتمال بروز بیماری واریس در زنان بیشتر از مردان است ولی شدت بیماری در مردان بیشتر از زنان می باشد.
همچنین مردانی که دچار واریس می شوند یعنی دچار ضعف دریچه های لانه کبوتری هستند که توانایی لازم برای بازگشت خون به قلب را ندارند. به همین علت انتظار می رود که این دسته از مردان نیز دچار واریس بیضه نیز بشوند.
آیا بین بیماری واریس و ناباروری در مردان رابطه ای هست؟
باید بگوییم که میان واریس و ناباروری مردان هیچ گونه ارتباطی وجود ندارد. مردانی که دچار واریس پا شده اند، احتمال بروز واریس در مقعد یا هموروئید و واریس بیضه یا واریکوسل در آنها نیز بیشتر از سایرین است. یعنی مردی که به بیماری واریس دچار شده است انتظار می رود که به واریس بیضه نیز دچار شود.
میان واریس بیضه و ناباروری ارتباط مستقیمی وجود دارد ولی پیشرفت های چشم گیر علم پزشکی می تواند این مشکل جدی را حل نماید.
علت اصلی بروز واریس در مردان چیست؟
موارد زیر جز مهم ترین علل های بروز واریس در مردان می باشد:
1.زمینه خانوادگی
واریس بشدت ارثی است و اگر کسی در خانواده شما درگیر واریس است، احتمال اینکه شما نیز دچار واریس شوید بالاست. اکثر مردانی که به بیماری واریس مبتلا هستند می گویند که در خانواده آنها افراد دیگری مبتلا به این بیماری وجود دارد.
2.شرایط شغلی
شرایط شغلی و فعالیت های روزانه مردان در بروز واریس نقش موثری دارد. مردان نسبت به زنان در طول روز ساعات کاری طولانی تر و شرایط شغلی سخت تری دارند. برخی شغل ها که نیاز به ایستادن یا نشستن طولانی مدت دارند مانند: رانندگی کردن، نگهبانی، نیروی انتظامی، کارمند بانک و غیره ریسک واریس در آنها بیشتر است. بطورکلی بیماری واریس با یکجا نشستن و ایستادن های طولانی مدت مرتبط است که در مردان شدیدتر از زنان می باشد.
3.چاقی در ناحیه شکم و پهلو
چاقی مزمن در نواحی شکم و پهلوها در مردان بیشتر از زنان وجود دارد که خود یکی از عوامل بروز واریس و نارسایی وریدی است.
4.فعالیت های ورزشی سنگین
ورزش یکی از راه های پیشگیری از واریس است ولی ورزش های سنگین که با وزنه انجام می شوند در مردان می تواند فشار زیادی به وریدها وارد کند و موجب واریس گردد. همچنین انجام ورزش های بدنسازی در مردان بیشتر از زنان است.
5.سیگار کشیدن و مصرف سایر دخانیات
سیگار کشیدن می تواند احتمال بروز واریس در مردان را نسبت به زنان افزایش دهد. توصیه می شود تا عادات مضری مثل سیگار و استعمال هرگونه دخانیات را کنار بگذارید و برای کاهش استرس و مشکلات روحی از روش های سالمی چون ورزش کردن یا پیاده روی کردن بهره ببرید.
چرا بروز واریس در مردان شدیدتر از زنان است؟
علت اینکه مردان واریس شدیدتری را نسبت به زنان تجربه می کنند به شرایط بدنی آنها برنمی گردد، بلکه بدلیل اختلاف اجتماعی این دو گروه است. مردان اصولا به سلامتی خود توجه کمتری می کنند و دیر به پزشک مراجعه می نمایند. به همین دلیل مردان در اسرع وقت اقدامات درمانی لازم را دریافت نمی کنند و همین موضوع سبب شده تا شدت واریس در آنها بیشتر باشد. همچنین مردان گمان می کنند که واریس فقط زیبایی پوست را درگیر می کند و بخاطر نحوه پوششان که پاهایشان در معرض دید نیست، مراجعه به پزشک را بیهوده می دانند. همین موضوع یکی از چالش های درمانی برای مردان است که زنان راحت تر این موضوع را پیگیری می کنند.
درمان واریس برای زنان و مردان
خوشبختانه امروزه درمان واریس بصورت سرپایی در کمترین زمان ممکن انجام می شود و نیاز به بستری ندارد. روش های درمانی بکار گرفته برای زنان و مردان یکسان است که با توجه به شدت بیماری یکی مورد استفاده می گردد.
لیزر واریس در شیراز و اسکلروتراپی واریس یکی از بهترین اقدامات درمانی برای بهبود واریس است که در ادامه بصورت کامل معرفی می شوند.
اسکلروتراپی واریس در شیراز
اسکلروتراپی یکی از اقدامات درمانی غیرتهاجمی برای بهبود رگ های عنکبوتی است. در این راهکار پزشک متخصص یک ماده شیمیایی بنام اسکلروزانت را به درون وریدها تزریق کی کند که خشکی آنها را کاهش می دهد. سپس وریدها توسط خود بدن دوباره جذب می شود و سپس کلا از بین می روند. اسکلروتراپی واریس در شیراز یکی از موثرترین روش های درمانی برای رگ های عنکبوتی سطحی دست ها و پاها محسوب می شود که نسبت به لیزردرمانی کم هزینه تر، سریع تر و موثرتر است. همچنین اسکلروتراپی برای افرادی که پوست تناژ تیره دارند بهتر است، زیرا لیزرها نوری را ایجاد می کنند که ممکن است باعث تغییرات رنگ پوست در افرادی با پوست روشن شود.
لیزر واریس در شیراز
روش لیزردرمانی دربرگیرنده درد و هزینه بیشتری نسبت به اسکلروتراپی می باشد که باید در کلینیک های تخصصی واریس انجام گیرد. البته لیزر واریس در شیراز یکی از بهترین روش های درمانی واریس است که دارای انواع مختلفی است:
- IPL: این روش غیرتهاجمی است و از ماده شیمیایی استفاده نمی شود. رگ های واریسی از بیرون پوست با نور موردهدف قرار داده می شوند و حدودا 15 الی 20 دقیقه رول می کشد. ایجاد کبودی، تاول و قرمزی جز عوراض موقتی آن است.
- لیزر درمانی سطحی: با این روش می توان رگ های واریسی کوچک تا متوسط را از راه پوست درمان نمود. جهت جلوگیری از سوختن پوست، یک سیستم خنک کننده دارد ولی درد بیشتری نسبت به روش اسکلروتراپی دارد.
- لیزر درمانی وریدی: این روش برای بهبود رگ های واریسی بزرگ استفاده می شود. در این روش یک پروب لیزری بطور مستقیم دارد رگ می شود. گرمای بالای لیزر رگ را از درون می سوزاند و رگ را ناپدید می کند.
روش های درمانی توسط پزشک و وضعیت بیماری تعیین می شوند ولی هر دو روش لیزر و اسکلروتراپی واریس می تواند وضعیت شما را بهبود بخشد.
برای بهترین نتیجه باید به بهترین دکتر واریس در شیراز یعنی دکتر جمالی مراجعه نمود. کلینیک واریس دکتر جمالی یکی از بهترین و پیشرفته ترین مراکز تخصصی جهت بهبود واریس است.