تماس با ما
سلامت مدیا
Advertisement Banner
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • بیماریها
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • زیبایی
  • مادر و کودک
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • مطالب شاخص
  • بیماریها
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • زیبایی
  • مادر و کودک
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • مطالب شاخص
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
رسانه جامع تخصصی سلامت
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه سلامت

9 ماده غذایی که مخفیانه منجر به آسیب مغزی می شوند

مصرف این مواد در طولانی مدت باعث آسیب مغزی می شود

گروه نویسندگان سلامت مدیا توسط گروه نویسندگان سلامت مدیا
24 اردیبهشت 1403
در سلامت, تغذیه
0
آسیب مغزی

مواد غذایی که باعث آسیب مغزی می شوند

آنچه در این مقاله می خوانید...

Toggle
  • استفاده از کدام مواد غذایی آسیب مغزی به همراه دارد؟
    • 1- شکر
    • 2- نوشابه های رژیمی
    • 3- استفاده از غذاهای پخته شده با روغن ترانس
    • 4- گوشت قرمز و کره
    • 5- چیپس، پیتزا و غذاهای ناسالم دیگر
    • 6- آدامس
    • 7- رژیم غذایی با دریافت میزان کربوهیدرات اندک
    • 8- نمک
    • 9- الکل (مشروبات الکلی)
  • خلاصه

استفاده از کدام مواد غذایی آسیب مغزی به همراه دارد؟

بسیاری از مواد غذایی که ما مصرف می کنیم دارای اثرات پیدا و نهان بر روی عملکرد بدن و ذهن هستند. در این بین با انجام آزمایشهای گوناگون می توان این نتایج را بر روی اعضای مختلف بدن مشاهده نمود و با رعایت رژیم غذایی مناسب از بروز حوادث ناگوار برای بدن جلوگیری نمود.

اما در این میان تمامی مواد غذایی که ما مصرف می کنیم برخی از آنها بر روی مغز و ذهن ما تاثیر می گذارند و حتی ممکن است باعث آسیب مغزی گردند. در این مقاله سعی داریم برخی از شایع ترین این مواد غذایی را ببینیم.

1- شکر

این عبارت که “شکر وقتی سلامتی شما را به خطر می اندازد شیرین نیست” بر کسی پوشیده و از چشمان کسی نهان نیست، اما اکنون تحقیقات جدید نشان می دهد که ممکن است روی مغز و همچنین دور کمر شما تأثیر بگذارد.

در یک مطالعه حیوانی، محققان دانشگاه UCLA دریافتند که موش‌هایی که با محلول فروکتوز تغذیه می‌شوند، در مقایسه با گروه دوم موش‌هایی که محلول فروکتوز و امگا-3 دریافت کرده‌اند، در پیچ و خم، حرکت سخت‌تری دارند که نشانه‌ای از کند شدن یادگیری و از دست دادن حافظه و یا آسیب مغزی است.

sugar

محققان گمان می کنند که رژیم غذایی حاوی فروکتوز فعالیت مغز را کاهش می دهد زیرا بر توانایی انسولین برای کمک به سلول های مغز در استفاده از قند برای پردازش افکار و احساسات تأثیر می گذارد. برخی از اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است مغز را از اثرات مضر فروکتوز محافظت کنند.

در حالی که این تحقیق مقدماتی است، فقط توصیه سلامت عمومی برای به حداقل رساندن مصرف شکر و افزایش مصرف غذاهای غنی از امگا 3، از جمله گردو، ماهی قزل آلا، دانه‌های کتان و دانه‌های سویا در وعده‌های غذایی شماست.

2- نوشابه های رژیمی

متأسفیم، اما استفاده از شیرین کننده های مصنوعی ممکن است به مشکل شما کمکی نکند. مطالعه ای در سال 2017 در مجله سکته مغزی به الگوهای رژیم غذایی و حوادث سکته مغزی و زوال عقل در بیش از 4300 شرکت کننده پرداخت.

diet soda

در طی ده سال، کسانی که بیشترین نوشیدنی‌هایی شیرین‌شده با شیرین کننده های مصنوعی را مصرف می‌کردند،  نه شیرین‌ کننده های طبیعی، به احتمال زیاد مبتلا به زوال عقل و آسیب مغزی بودند. از آنجایی که غیرممکن است ثابت کنیم که این ارتباط توسط نوشیدنی‌ها ایجاد شده است و منبع دیگری نیست – به عنوان مثال، افراد مبتلا به دیابت ممکن است بیشتر به سراغ شیرین‌کننده‌های مصنوعی بروند، مطالعه باید با یک دانه شکر انجام شود.

با این حال، همراه با این اثرات ناسالم نوشابه (از جمله رژیم غذایی)، این مطالعه تنها یک دلیل دیگر برای تعویض نوشابه با آب گازدار است.

3- استفاده از غذاهای پخته شده با روغن ترانس

این فقط قند نیست که باید نگران آن باشید. در مطالعه‌ای در سال 2015، بزرگسالانی که بیشترین میزان چربی ترانس را در روز می‌خورند، سخت‌تر به کلماتی را که در یک کارت حافظه داشتند به خاطر آوردند و دچار نوعی آسیب مغزی اختلال حافظه شدند.

trans fat

تا تابستان امسال، بیشتر محصولات باید چربی‌های ترانس را از دستور غذا حذف کنند (و اکثر شرکت‌ها قبلاً آنها را حذف کرده‌اند)، اما ممکن است چربی‌های ترانس همچنان در انبار شما کمین کنند. برچسب تغذیه را بررسی کنید، مخصوصاً روی مواد غذایی منجمد و سایر مواد غذایی فرآوری شده، تا مطمئن شوید که در حالت شفاف هستید.

اما مصرف دسر همه خبر بد نیست: تحقیقات نشان می دهد که شکلات برای مغز شما مفید است.

4- گوشت قرمز و کره

بر اساس تحقیقات هاروارد که در Annals of Neurology منتشر شده است، رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع شده «بد» ممکن است به عملکرد مغز آسیب برساند. هنگامی که محققان عادات غذایی را مورد مطالعه قرار دادند و عملکرد مغز 6000 زن را به طور متوسط به مدت 4 سال مورد آزمایش قرار دادند، دریافتند زنانی که بیشترین چربی اشباع شده را مصرف می کردند در تست های عملکرد مغز و حافظه امتیاز کمتری داشتند و این نتیجه گواه این موضوع است که مصرف زیاد گوشت قرمز و چربی های اشباع ممکن است عملکرد مغز را دچار اختلال نماید.

red meat

از سوی دیگر، زنانی که بیشترین چربی‌های غیراشباع (موجود در غذاهایی مانند روغن زیتون و آووکادو) را مصرف کردند، امتیاز بالاتری داشتند. لازم نیست به طور کامل از منابع چربی اشباع دوری کنید، اما مدل های کم یا بدون چربی محصولات حیوانی مانند پنیر، ماست و شیر را انتخاب کنید.

از گوشت های فرآوری شده مانند بیکن خودداری کنید و از گوشت های بدون چربی استفاده کنید. پروتئین بیشتری را از منابع گیاهی، مانند سویا و حبوبات دریافت کنید.

5- چیپس، پیتزا و غذاهای ناسالم دیگر

آیا غذاهای ناسالم مغز بچه ها را فاسد می کند؟ مطالعه‌ای در بریتانیا در سال 2011 روی تقریباً 4000 کودک نشان داد که کسانی که در سه سالگی غذای ناسالم (مقدار زیاد غذاهای فراوری شده و فست فود) می‌خوردند، پنج سال بعد در مقایسه با کودکانی که رژیم‌های غذایی سالم‌تری داشتند، افت کمی در ضریب هوشی داشتند. (و این پیوند پس از اینکه محققان متغیرهای مخدوش کننده مانند وضعیت اجتماعی-اقتصادی و تحصیلات والدین را در نظر گرفتند، باقی ماند.)

junk foods

طبق گزارش تایم، به نظر می رسد انتخاب های اولیه رژیم غذایی بر توانایی های کلامی بچه ها تأثیر می گذارد. این مطالعه نشان می دهد که انتخاب های رژیم غذایی هوشمند ممکن است به ویژه در سال های اولیه رشد سریع مغز بسیار مهم باشد.

ترغیب کردن بچه‌های حساس به خوردن غذاهای سالم می‌تواند مشکل باشد، اما به یاد داشته باشید که بچه‌ها برای «دوست داشتن» یک غذای جدید به قرار گرفتن در معرض مکرر (گاهی ده‌ها بار یا بیشتر) نیاز دارند. پس به این راحتی تسلیم نشو! و بسیاری از غذاهای کلاسیک مورد علاقه بچه‌ها، مانند پنیر رشته‌ای و ماست، به جای کوکی‌ها و چیپس‌های فرآوری‌شده، میان‌وعده‌های سالم را درست می‌کنند.

6- آدامس

آیا دمیدن آن حباب قدرت مغز شما را تقویت می کند یا از بین می برد؟ در اینجا، تحقیقات مختلط است. یک مطالعه اخیر بریتانیایی منتشر شده در فصلنامه روانشناسی تجربی نشان داد که جویدن آدامس در حین تمرین حفظی، حافظه کوتاه مدت شرکت کنندگان را مختل می کند.

gum

محققان بر این باورند که عمل جویدن ممکن است مانع از تمرکز بر روی وظایف حافظه شود (در این مورد از شرکت کنندگان خواسته شد ترتیب موارد موجود در یک لیست را یاد بگیرند). این یافته با تحقیقات قبلی که ارتباط مثبتی بین جویدن آدامس و وظایف ذهنی به دلیل نتایج مطالعات مختلط، ممکن است شما را متقاعد کند که هنوز نخواهید آدامس را کنار بگذارید.

اما مطمئن شوید که سایر عادات تقویت کننده مغز را در برنامه روزانه خود بگنجانید، مانند نوشیدن آب (کم آبی می تواند بر تمرکز و تیزبینی تأثیر بگذارد)، خواب کافی و انجام بازی های فکری.

7- رژیم غذایی با دریافت میزان کربوهیدرات اندک

حذف کربوهیدرات ها می تواند قدرت مغز (همراه با انرژی و خلق و خو) را کاهش دهد و آسیب مغزی به همراه داشته باشد. یک مطالعه کوچک در دانشگاه تافتز روی 19 زن بین 22 تا 55 سال نشان داد که وقتی رژیم‌گیرندگان کربوهیدرات‌ها را حذف کردند، در مقایسه با گروهی که رژیم کم کالری (که شامل کربوهیدرات بود) داشتند، کاهش تدریجی در مهارت‌های شناختی (به ویژه در تست‌های مربوط به حافظه) نشان دادند.

carbohydrates

کربوهیدرات ها بد نیستند. بدن شما برای بسیاری از عملکردهای مهم از جمله سوخت رسانی به مغز به آنها نیاز دارد. بنابراین از رژیم هایی که آنها را حذف یا به شدت محدود می کند اجتناب کنید و گزینه های سالمی مانند پاستا و نان غلات کامل، برنج قهوه ای و کینوآ را انتخاب کنید.

8- نمک

قبلاً می دانستید که سدیم می تواند سیستم عروقی شما را خراب کند، اما این تازه شروع مشکل نمک است. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که کانادایی‌های مسن‌تر که بیشتر نمک مصرف می‌کنند و ورزش نمی‌کنند نسبت به همتایان کم نمک خود که در واقع با گذشت زمان بهبود یافته‌اند، زوال شناختی و آسیب مغزی سریع‌تری دارند. و ممکن است فقط به جریان خون مربوط نباشد.

salt

محققان Weill Cornell Medicine به موش‌ها 8 تا 10 برابر بیشتر از غذای معمولی جوندگان غذا دادند، که «مقایسه با طیف بالای مصرف نمک انسان» بود. بر اساس نتایج در Nature Neuroscience، حتی زمانی که نمک بر فشار خون آن‌ها تأثیری نداشت، موش‌هایی که بیشترین نمک را مصرف می‌کردند، توانایی خود را برای یافتن راه خود در پیچ و خم از دست دادند و در نهایت به طور طبیعی واکنش نشان ندادند.

برای حفظ سلامت مغز و بدن خود، کمتر از 2300 میلی گرم نمک در روز مصرف کنید.

9- الکل (مشروبات الکلی)

مطمئناً ممکن است وقتی مست هستید اجازه دهید برخی چیزهای احمقانه از بین بروند، اما حتی نوشیدن متوسط ​​می تواند به مغز شما آسیب برساند. یک مطالعه 30 ساله BMJ نشان داد که بزرگسالانی که 14 تا 21 واحد الکل می نوشند (حدود هفت تا ده وعده، بسته به اندازه و قدرت نوشیدنی) بیشتر در معرض کاهش هیپوکامپ (بخشی از مغز در رابطه با حافظه بلندمدت) نسبت به کسانی که کمتر مشروب می‌نوشیدند، هستند.

alcohol

مصرف کنندگان زیاد الکل در معرض خطر بیشتری قرار داشتند. این مطالعه فقط یک ارتباط را نشان داد و ثابت نکرد که نوشیدن الکل باعث زوال شناختی می شود. در همین حال، مطالعات دیگر مصرف متوسط الکل را با مزایای سلامتی مانند کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط دانسته اند. در نتیجه قبل از مصرف خطرات را بسنجید.

 

خلاصه

برخی مواد غذایی با اینکه دارای خواص مثبتی هستند، با مصرف بیش از اندازه یا کمتر از اندازه توصیه شده، می توانند باعث مشکلاتی برای بدن شوند که یکی از این مشکلات آسیب مغزی می باشد. برای جلوگیری از ابتلا به زوال شناختی بهتر است از رژیم غذایی درستی استفاده کنیم که علاوه بر اینکه تمام مواد مغزی بدن تامین می گردد، مشکلات ناشی از سو مصرف برخی مواد غذایی نیز به حداقل برسد و در طولانی مدت بدن و مغز عملکرد مناسب و بدون مشکلی داشته باشند.

 

منبع

برچسب: سلامت بدنسلامت مغزعلائم سلامتی
Advertisement Banner
پست قبلی

هر آنچه که باید در مورد فشار خون بالا بدانید

پست بعدی

بیماری های پوستی و 10 مورد از شایع ترین های آن

گروه نویسندگان سلامت مدیا

گروه نویسندگان سلامت مدیا

گروه نویسندگان سلامت مدیا مجموعه ای از نویسندگان محتوای تخصصی در حوزه سلامت و پزشکی هستند و تمامی نوشته های این گروه توسط سرپرست نویسندگان سایت دکتر جواد خسروی بازبینی شده و پس از تایید محتوا توسط ایشان در سایت منتشر می گردند. از آنجایی که سلامت خوانندگان در اولویت مدیران سایت سلامت مدیا می باشد، این گروه نویسندگان پس از بررسی های متعدد و با وسواسی مثال زدنی انتخاب شده اند.

پست بعدی
بیماری های پوستی

بیماری های پوستی و 10 مورد از شایع ترین های آن

تقویت عملکرد مغز

12ماده غذایی برای تقویت عملکرد مغز

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد سلامت مدیا

عوارض جراحی بینی بعد از چند سال

عوارض جراحی بینی بعد از چند سال

8 ماه قبل
کلم بروکلی منبع ویتامین K است که به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند.

کلم بروکلی و ارزش غذایی با کلی خواص برای سلامتی

1 سال قبل
دکتر پدرام طالبیان دکتر پدرام طالبیان دکتر پدرام طالبیان

خواندنی ها

فواید بوتاکس فواید تزریق بوتاکس

فواید بوتاکس صورت در سال 2025 از نظر متخصصان زیبایی

23 اردیبهشت 1404
هفته بیست و پنجم بارداری

دانستنی ها و مراقبت های هفته بیست و پنجم بارداری (هفته 25 بارداری)

20 اردیبهشت 1404
بهترین اپلیکیشن پریود فارسی __ لیوم

بهترین برنامه پریود فارسی​

20 اردیبهشت 1404
فیبروز با میکرو چه فرقی دارد

آیا میدانید فیبروز با میکرو چه فرقی دارد

16 اردیبهشت 1404

لینکهای مفید

  • کاشت ابرو

    بهترین کلینیک زیبایی پوست و مو غرب تهران کلینیک پامچال

    بهترین کلینیک کاشت ابرو در مشهد

    مجله زیبایی بیوتی کلوب

    تخلیه ژل

    خرید سرور اچ پی

    آیا علت و عوارض بیماری درمان دارد؟

    غذای پرسنلی و شرکتی در ایوانکی

    بهترین دندانپزشک تهران

سلامت مدیا

سلامت مدیا تخصصی ترین سایت حوزه سلامت و بر پایه آخرین یافته ها و تحقیقات علمی در دنیا بنا شده است و افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سلامت عمومی جامعه را سنگ بنای وجود خود نهاده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

فواید بوتاکس فواید تزریق بوتاکس

فواید بوتاکس صورت در سال 2025 از نظر متخصصان زیبایی

23 اردیبهشت 1404
هفته بیست و پنجم بارداری

دانستنی ها و مراقبت های هفته بیست و پنجم بارداری (هفته 25 بارداری)

20 اردیبهشت 1404

دسته بندی مطالب

  • اخبار سلامت
  • بیماریها
  • تغذیه
  • تناسب اندام
  • زیبایی
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • مادر و کودک
  • مطالب شاخص

© 2022 SalamatMedia - تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه سلامت مدیا می باشد SalamatMedia.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • سلامت
  • بیماریها
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • تماس با ما

© 2022 SalamatMedia - تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه سلامت مدیا می باشد SalamatMedia.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن