تماس با ما
سلامت مدیا
Advertisement Banner
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • بیماریها
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • زیبایی
  • مادر و کودک
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • مطالب شاخص
  • بیماریها
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • زیبایی
  • مادر و کودک
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • مطالب شاخص
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
رسانه جامع تخصصی سلامت
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه سلامت

عوارض سیگارهای الکترونیکی بر بدن

سیگارهای الکترونیکی یا وِیپ بی خطرتر تلقی می شوند، اما تأثیری که بر بدن شما می گذارد چیز دیگری را نشان می دهد

گروه نویسندگان سلامت مدیا توسط گروه نویسندگان سلامت مدیا
24 اردیبهشت 1403
در سلامت
0
عوارض سیگارهای الکترونیکی

آنچه در این مقاله می خوانید...

Toggle
  • سیگار الکترونیکی یا وِیپ چیست؟
  • مضرات سیگارهای الکترونیکی 
    • تاثیر سیگارهای الکترونیکی بر قلب
    • عوارض سیگارهای الکترونیکی بر چشم و مجاری تنفسی
    • سیگارهای الکترونیکی مغز شما را تحریک می کند تا دوپامین ترشح کند که منجر به اعتیاد می شود
    • سیگارهای الکترونیکی می توانند شما (یا کودک) را در صورت قورت دادن مایع مسموم کنند
    • سیگارهای الکترونیکی ممکن است به رشد مغز در نوجوانان آسیب برساند
    • سیگارهای الکترونیکی ممکن است باعث سرطان شوند
    • باتری سیگار الکترونیکی ممکن است در دست یا صورت شما منفجر شود
    • سیگارهای الکترونیکی ممکن است به شما کمک کند سیگار را ترک کنید، اما روش های جایگزین بهتری هم وجود دارد

سیگار الکترونیکی یا وِیپ چیست؟

سیگارهای الکترونیکی که به عنوان وِیپ نیز شناخته می‌شوند، دستگاه‌هایی هستند که با باتری کار می‌کنند و مخلوطی از نیکوتین، طعم‌دهنده و مایعی – معمولاً پروپیلن گلیکول یا گلیسرول – را به بخار تبدیل می‌کنند تا کاربران آن را استنشاق کنند. اما در این مقاله قصد داریم به برخی عوارض سیگارهای الکترونیکی بر بدن اشاره کنیم که ممکن است بسیاری از افراد از آنها آگاه نباشند.

از زمانی که سیگارهای الکترونیکی در اوایل دهه 2000 وارد بازار شدند، سیگارهای الکترونیکی به طور گسترده ای به عنوان جایگزین ایمن تری برای سیگار کشیدن به بازار عرضه شدند، زیرا بخارزایی آنها شامل سوزاندن و کشیدن تنباکو نمی شود، اما همچنان باعث افزایش نیکوتین می شود.

ا این حال، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که بسیاری از مشکلات سلامتی که سیگاری‌های سنتی با آن مواجه هستند، با سیگارهای الکترونیکی به دلیل محتوای نیکوتین دستگاه و سایر مواد شیمیایی موجود در مایع، همچنان ادامه دارد. بدتر از آن، سیگارهای الکترونیکی با یک بیماری شدید ریوی مرتبط است که منجر به مرگ می شود.

vape

مقررات سازمان غذا و دارو (FDA) در مورد محصولات تولید شده از تنباکو شامل سیگارهای الکترونیکی نیز می‌شود، در تلاش است مواد موجود در مایع این دستگاه ها را کنترل کند و همچنین قوانینی وضع نماید که این دستگاه ها از دسترس کودکان و افراد کم سن دور بماند و آنها اجازه استفاده از آن را نداشته باشند.

اما حتی با وجود این قوانین، استفاده از سیگارهای الکترونیکی همچنان می تواند عوارض جدی برای سلامتی شما ایجاد کند. ادعاهایی مبنی بر اینکه آنها می توانند به ترک سیگار کمک کنند اغراق شده است. حتی اگر این تغییر را انجام دهید، همچنان به نیکوتین وابسته هستید. علم می گوید این استراتژی بهترین راه برای ترک سیگار است.

مضرات سیگارهای الکترونیکی 

تاثیر سیگارهای الکترونیکی بر قلب

با وجود اینکه سیگارهای الکترونیکی حاوی تنباکو نیستند، هنوز مقدار زیادی نیکوتین در خود دارند و می‌توانند بسیاری از مشکلات قلبی مرتبط با نیکوتین را مانند سیگارهای معمولی ایجاد کنند. به گفته مایکل فیور، پزشک و مدیر مرکز تحقیقات و نوآوری تنباکو در دانشگاه ویسکانسین در مدیسون، نیکوتین در دسته داروهای “محرک” قرار می گیرد که باعث می شود قلب شما سریعتر از حد معمول ضربان داشته باشد و به طور بالقوه باعث فشار خون بالا می شود.

اگر ویپ استفاده می کنید، ممکن است تا 59 درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا درد قفسه سینه به نام آنژین و 40 درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی باشید. این یافته ها در کنفرانس بین المللی سکته مغزی انجمن سکته مغزی آمریکا در سال 2019 در هونولولو ارائه شد. در اینجا 7 نشانه بروز حمله قلبی و راههای جلوگیری از آن آمده است که سیگار نکشیدن می تواند بسیار در این مورد تأثیرگذار باشد.

Getting blood pressure

عوارض سیگارهای الکترونیکی بر چشم و مجاری تنفسی

به گفته انجمن سرطان آمریکا، فرمالدئید موجود در برخی از سیگارهای الکترونیکی علاوه بر ایجاد سرطان، می تواند چشم، گلو و بینی را نیز تحریک کند. دکتر فیوره هشدار می دهد که علاوه بر این، نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی می تواند گهگاه باعث تهوع، سرگیجه و استفراغ شود، به خصوص در مصرف کنندگان جدید.

eyesight

سیگارهای الکترونیکی مغز شما را تحریک می کند تا دوپامین ترشح کند که منجر به اعتیاد می شود

دکتر فیوره می‌گوید، مانند سیگارهای معمولی، نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی باعث ترشح دوپامین می‌شود که اغلب منجر به اعتیاد به نیکوتین می‌شود.

دکتر فیوره توضیح می‌دهد: «نیکوتین بخش روان‌گردان و اعتیادآور تنباکو است. آنچه ما می دانیم این است که در افراد، پیر و جوان، می تواند به سرعت به وابستگی منجر شود و در نتیجه تغییرات بسیار قابل توجهی در شیمی مغز ایجاد کند.

او می‌گوید دوپامین عامل اصلی اعتیاد به سیگار است، زیرا باعث ایجاد حس آرامش‌بخش و لذت‌بخشی می‌شود که سیگاری‌ها هوس می‌کنند.

vaping

سیگارهای الکترونیکی می توانند شما (یا کودک) را در صورت قورت دادن مایع مسموم کنند

مانند هر دارویی، مصرف بیش از حد نیکوتین می‌تواند سمی باشد و دکتر فیوره می‌گوید که بلعیدن نیکوتین به شکل مایع و غلیظ آن، مصرف‌کنندگان را در معرض خطر اوردوز قرار می‌دهد.

او به ویژه نسبت به خطر گذاشتن سیگارهای الکترونیکی در مقابل کودکان هشدار می دهد که ممکن است این خطرات را درک نکنند. دکتر فیوره می‌گوید: «بسیاری از کودکان این آب یا مایع را خورده‌اند و به شدت مریض شده‌اند، و متأسفانه، برخی از آن‌ها حتی به دلیل این امر جان خود را از دست داده‌اند.

اگر تصمیم به استفاده از سیگار الکترونیکی در اطراف کودکان دارید، حتماً آن را پنهان و محل نگهداری از آن را قفل کنید تا از چنین اشتباه غم انگیزی جلوگیری کنید.

electronic cigarette

سیگارهای الکترونیکی ممکن است به رشد مغز در نوجوانان آسیب برساند

حدود 27.5 درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی در 30 روز گذشته در سال 2019 از سیگارهای الکترونیکی استفاده کرده‌اند که نسبت به سال 2011، 1.5 درصد افزایش یافته است.

متأسفانه، تحقیقات نشان می‌دهد که نوجوانان و کودکانی که می‌توانند این دستگاه‌ها را به دست بگیرند، ممکن است در درازمدت با مشکلات توسعه مغزی به دلیل محتوای نیکوتین آنها  مواجه شوند. CDC اشاره می کند که نیکوتین می تواند به رشد مغز نوجوانان آسیب برساند، که این آسیب تا اوایل یا حتی اواسط دهه 20 سالگی ادامه دارد.

girl smoking

سیگارهای الکترونیکی ممکن است باعث سرطان شوند

حتی بدون بسیاری از عوامل ایجاد کننده سرطان که در سیگارهای تنباکو یافت می شوند – مانند قطران، آمونیاک و DDT – تحقیقات اخیر نشان می دهد که سیگارهای الکترونیکی می توانند حاوی سطوح بالایی از فرمالدئید، ماده سرطان زا دیگر باشند.

بر اساس مطالعه ای در سال 2015 توسط محققان دانشگاه ایالتی پورتلند، فرآیند گرم کردن پروپیلن گلیکول و گلیسرول (دو ماده رایج مایع سیگار الکترونیکی) در حضور اکسیژن، همانطور که در هنگام فرآیند بخار کردن انجام می شود، می تواند منجر به آزاد شدن فرمالدئید شود.

برای اینکه این اتفاق بیفتد، این مطالعه می گوید که دستگاه باید به ولتاژ نسبتاً بالایی (پنج ولت) برسد، اما متأسفانه، بسیاری از سیگارهای الکترونیکی موجود در بازار واقعاً نمی توانند تا این سطح گرم شوند. در این مقاله 13 عارضه جدی کشیدن سیگار را برای شما آورده ایم که به طرز وحشتناکی سلامت شما را تهدید می کنند.

chest radiology photo

باتری سیگار الکترونیکی ممکن است در دست یا صورت شما منفجر شود

سیگارهای الکترونیکی با باتری های کوچک لیتیوم یونی تغذیه می شوند، نسخه های کوچکتری از آنچه در تلفن همراه و لپ تاپ خود می بینید. هنگامی که این باتری‌های کوچک در دمای شدید قرار می‌گیرند، بیش از حد شارژ می‌شوند یا بد ساخته می‌شوند، می‌توانند منفجر شوند و کاربران سیگار الکترونیکی را با آسیب‌های شدید دست، صورت و چشم مواجه کنند.

اگرچه احتمال کم است، اما این اتفاق افتاده است: این مورد در پسر 17 ساله‌ای بود که دو ساعت پس از انفجار سیگار الکترونیکی‌اش دچار درد و تورم در فک شد. این مورد در مجله پزشکی نیوانگلند گزارش شده است.
girl vaping

سیگارهای الکترونیکی ممکن است به شما کمک کند سیگار را ترک کنید، اما روش های جایگزین بهتری هم وجود دارد

بسیاری از مردم گزارش می دهند که از سیگار الکترونیکی به عنوان وسیله ای برای ترک سیگار استفاده می کنند. دکتر فیوره می‌گوید از آنجایی که سیگار کشیدن تنباکو را نمی‌سوزاند، سیگارهای الکترونیکی احتمالاً جایگزین سالم‌تری نسبت به سیگار هستند، اگرچه هیچ تحقیق طولانی‌مدتی برای تعیین قطعیت این موضوع وجود ندارد.

با این حال، او در عوض استفاده از یک روش تایید شده توسط FDA را برای ترک سیگار، مانند چسب های نیکوتین، آدامس نیکوتین و سایر داروها پیشنهاد می کند. دکتر فیوره می‌گوید این محصولات بی‌خطر، تنظیم‌شده و ثابت شده‌اند که به ترک سیگار کمک می‌کنند. این 23 استراتژی به شما کمک می کند تا برای همیشه سیگار را ترک کنید.
tobacco gum

برچسب: سیگارسیگار کشیدنعوارض سیگار کشیدن
Advertisement Banner
پست قبلی

ADHD یا بیش فعالی چیست؟

پست بعدی

6 تغییر عادت غذایی برای کاهش وزن سریعتر

گروه نویسندگان سلامت مدیا

گروه نویسندگان سلامت مدیا

گروه نویسندگان سلامت مدیا مجموعه ای از نویسندگان محتوای تخصصی در حوزه سلامت و پزشکی هستند و تمامی نوشته های این گروه توسط سرپرست نویسندگان سایت دکتر جواد خسروی بازبینی شده و پس از تایید محتوا توسط ایشان در سایت منتشر می گردند. از آنجایی که سلامت خوانندگان در اولویت مدیران سایت سلامت مدیا می باشد، این گروه نویسندگان پس از بررسی های متعدد و با وسواسی مثال زدنی انتخاب شده اند.

پست بعدی
تغییر عادت غذایی

6 تغییر عادت غذایی برای کاهش وزن سریعتر

مکمل های غذایی

مکمل های غذایی که نباید بیش از حد از آنها استفاده کنید: روی، آهن و 3 مورد دیگر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد سلامت مدیا

لیزرهای پزشکی

لیزرهای پزشکی چه نام دارند و نحوه تعمیر و نگهداری‌شان چگونه است؟

2 سال قبل
ترمیم بینی بدون جراحی چگونه است

ترمیم بینی بدون جراحی چگونه است؟

1 سال قبل
دکتر پدرام طالبیان دکتر پدرام طالبیان دکتر پدرام طالبیان

خواندنی ها

فواید بوتاکس فواید تزریق بوتاکس

فواید بوتاکس صورت در سال 2025 از نظر متخصصان زیبایی

23 اردیبهشت 1404
هفته بیست و پنجم بارداری

دانستنی ها و مراقبت های هفته بیست و پنجم بارداری (هفته 25 بارداری)

20 اردیبهشت 1404
بهترین اپلیکیشن پریود فارسی __ لیوم

بهترین برنامه پریود فارسی​

20 اردیبهشت 1404
فیبروز با میکرو چه فرقی دارد

آیا میدانید فیبروز با میکرو چه فرقی دارد

16 اردیبهشت 1404

لینکهای مفید

  • کاشت ابرو

    بهترین کلینیک زیبایی پوست و مو غرب تهران کلینیک پامچال

    بهترین کلینیک کاشت ابرو در مشهد

    مجله زیبایی بیوتی کلوب

    تخلیه ژل

    خرید سرور اچ پی

    آیا علت و عوارض بیماری درمان دارد؟

    غذای پرسنلی و شرکتی در ایوانکی

    بهترین دندانپزشک تهران

سلامت مدیا

سلامت مدیا تخصصی ترین سایت حوزه سلامت و بر پایه آخرین یافته ها و تحقیقات علمی در دنیا بنا شده است و افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سلامت عمومی جامعه را سنگ بنای وجود خود نهاده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

فواید بوتاکس فواید تزریق بوتاکس

فواید بوتاکس صورت در سال 2025 از نظر متخصصان زیبایی

23 اردیبهشت 1404
هفته بیست و پنجم بارداری

دانستنی ها و مراقبت های هفته بیست و پنجم بارداری (هفته 25 بارداری)

20 اردیبهشت 1404

دسته بندی مطالب

  • اخبار سلامت
  • بیماریها
  • تغذیه
  • تناسب اندام
  • زیبایی
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • مادر و کودک
  • مطالب شاخص

© 2022 SalamatMedia - تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه سلامت مدیا می باشد SalamatMedia.

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • سلامت
  • بیماریها
  • تناسب اندام
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • تماس با ما

© 2022 SalamatMedia - تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه سلامت مدیا می باشد SalamatMedia.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن